Hyundai Portal
Hyundai Portal - Case

Volautomatische B2B webshop in het nieuwe Shopware 6

Een volledige afgeschermde B2B webshop geïntegreerd met Unit4, in vier verschillende talen te lezen en een gestroomlijnd bestelproces. Dit is wat wij hebben gerealiseerd voor Dvize.eu, dé verkoper van Hyundai Power Products. En dit alles is gebouwd in het gloednieuwe Shopware 6, een van de grootste en modernste e-commerce platforms van deze tijd.

Het idee

Dvize.eu, de verkoper en licentiehouder van Hyundai Power Products was op zoek naar een moderne, snelle en volledig op B2B gerichte webshop. De webshop moest voldoen aan een hoop eisen. De shop moest alleen toegankelijk zijn voor B2B klanten. Het bestelproces moest gemakkelijk gaan en terugkeeraankopen moesten simpel gedaan kunnen worden. Ook moest de webshop naadloos gekoppeld worden aan Unit4. De webshop moest in realtime gegevens als voorraad aangeven aan klanten zodat deze wisten welke producten besteld konden worden en welke niet.

Realisatie

De Hyundai Portal is de plek geworden voor B2B klanten om Hyundai Power Products in te kopen. De webshop is gebouwd in het gloednieuwe Shopware 6. Hij is volledig afgeschermd en alleen toegankelijk met een login die verkrijgbaar is als B2B klant. Wanneer zo'n klant inlogt krijgt hij een gepersonaliseerde webshop te zien. Een assortiment passend bij de klant en aangepaste tarieven voor verschillende klanten. De klanten kunnen live alle voorraden zien en weten dus welke producten ze kunnen aanschaffen en welke niet.

Als B2B klant heb je ook beschikking tot een bestellijst. Je kunt hier producten die je vaker koopt inzetten en hier aantallen bijzetten. Wanneer je deze producten weer wil aanvullen kun je dus gemakkelijk de producten opnieuw bestellen.

De Shopware webshop is volledig gekoppeld aan het Enterprise Resource Planning systeem van Dvize, namelijk Unit4. Dit ERP systeem koppelt de webshop aan het magazijn en bestelling worden door dit systeem automatisch tot het magazijn aan toe verwerkt.

Toekomst

We werken nog druk samen met Dvize en hebben de eerste uitbreiding aan de shop, een meertaligheidssysteem waardoor de webshop in vier talen te lezen is geïmplementeerd. We kijken ook naar nieuwe productgroepen die wellicht toegevoegd kunnen worden aan de webshop. We kijken terug naar dit project met een tevreden blik en kijken uit naar verdere samenwerking.