Gebrosales
Gebrosales - Case

Een B2B en B2C webshop gebouwd met Shopware voor Gebrosales

GebroSales is een bedrijf dat zich specialiseert in producten voor doe-het-zelf winkels bouwmarkten, speciaalzaken, supermarkten en meer. GebroSales biedt een oplossing voor alles in en rondom het huis. GebroSales kwam naar ons met de vraag om een B2B webshop te bouwen voor deze groothandels en bouwmarkten nadat wij eerder al voor hen een B2C webshop hadden gebouwd.

De vraag

GebroSales is de specialist voor alles in en rondom het huis. We bouwden voor hen GSwebshop, een B2C Shopware 5 webshop  producten rechtstreeks aan consumenten te verkopen. Hierna kwamen ze met een nieuwe vraag: Bouw voor ons een B2B Shopware webshop met een geïntegreerde ERP van Unit4. Dit was echter nog niet alles. De webshop moest toegankelijk zijn voor iedereen, maar de producten moesten alleen verkocht worden aan mensen met een account die zich hadden aangemeld als bedrijf. Dit was al een hele opgave, maar was zeker nog niet alles.

De uitdaging

De Webshop voor GebroSales kwam met nog meer verschillende uitdagingen. De B2B Shop moest alleen beschikbaar zijn voor bedrijven, moet gekoppeld zijn met Unit4, de software die de voorraden, facturen en product registraties regelt en moest een hele nieuwe vormgeving hebben. Dit alles moest op maatwerk gemaakt worden en passen bij de stijl van GebroSales.

Realisatie

GebroSales is dé webshop geworden voor grote en kleine ondernemers om producten in te kopen voor in hun winkels. De shop heeft een accountregistratieproces waar de accounts worden beoordeeld op of deze accounts echt van een bedrijf zijn. Wanneer dit gecheckt is kun je als bedrijf inloggen en productprijzen, voorraden en meer zien en kun je producten bestellen. De webshop is met een maatwerk koppeling aan het Unit4 systeem gekoppeld en dit zorgt ervoor dat de klant de voorraden live kan zien en dat de voorraden voor GebroSales worden bijgewerkt na een sale. De koppeling houdt zelfs rekening met verpakkingsgroottes bij de verkoop, zo kun je sommige producten alleen in bijvoorbeeld vierpacks kopen. De betaling gaat op factuur voor bedrijven en de consumentenshop gaat via Ideal.

Toekomstblik

Beide webshops staan succesvol online. We zijn echter nog niet klaar met de samenwerking met GebroSales en denken samen al na over nieuwe mogelijkheden en kansen. Een van deze kansen is een digitale bestelcatalogus voor onderweg. Dit zal een platform worden waar je bijvoorbeeld met een tablet onderweg producten kan bestellen. Je kan dan in dit platform een QR code scannen en dit zal automatisch worden besteld en geregeld worden met het voorraadsysteem.