proces
De Millerdigital methode

Maatwerk voor het beste resultaat

Wij ontwikkelen websites en webshops via een gestructureerd proces. In een aantal heldere fases nemen we je mee, stellen de juiste vragen op het juiste moment en zorgen dat alles soepel verloopt. Het eindresultaat? Een product dat volledig voldoet aan je eisen (of overstijgt) en een stabiele basis voor het verder laten groeien van je organisatie.

Zo gaan we met jouw maatwerk project aan de slag!

1.

Kennismaking, bepalen strategie en planning

Een website of webshop is geen doel op zich, maar een middel om je te helpen iets te bereiken. Het verkopen van je product, het promoten van je dienst of het verbeteren van een communicatievraagstuk.

In onze strategiesessies proberen we in te zoomen op die doelen en zoeken samen met jou naar de beste manier waarop we die kunnen bereiken. Welke technieken zijn nodig, wat is het tijdspad dat je zou willen hanteren en welk budget is hiervoor beschikbaar.

Met meer dan 12 jaar ervaring zorgen we voor een krachtig plan als basis van je project, zodat je zelf een helder beeld hebt van wat er komen gaat.

2.

Visual design, responsive design en uitwerken templates

Elk project begint met een conceptontwerp van de homepage. Dat ontwerp vormt de basis voor de hele site, omdat vaste elementen zoals het hoofdmenu en de footer hierin ook worden opgenomen. Als klant kan je uitgebreid feedback geven op dit concept, die we vervolgens verwerken in een nieuw definitief design.

Na goedkeuring hiervan werken we de achterliggende paginalayouts (templates) uit, zodat je voor alle belangrijke onderdelen kan zien hoe het gaat worden. Ook hier kan je weer op reageren en verwerken we je feedback in het design. Na akkoord gaan de tekeningen 'op slot' en kan het echte bouwen beginnen.

3.

Schrijven van website code en bouwen in Wordpress

De tekeningen van je website worden overgedragen aan ons ontwikkelteam waar meerdere programmeurs ermee aan de slag gaan. Wij zetten de tekeningen om naar de modernste en snelste code, optimaliseren de mobiele weergave ervan voor perfecte werking op smartphones en tablets.

Vervolgens gaan we met de technische functies aan de slag, die we koppelen aan de beheersfuncties van het onderliggende systeem. Op die manier kan je straks eenvoudig nieuwe pagina's, producten, blogs of andere zaken aanmaken zonder tussenkomst van ons.

Wij proberen bij het bouwen zo min mogelijk gebruik te maken van standaard thema's of plugins, tenzij de plugin van dusdanige kwaliteit is dat het de werking van Wordpress geen kwaad doet. Het resultaat? Stabiele, betrouwbare websites die gewoon doen wat ze moeten doen.

4.

Vullen met content, gebruikerstraining en testen

Onze programmeurs leveren een testversie van de site op op een ontwikkeldomein waarop je in alle rust het design en de werking kan testen. Vervolgens kan je ook zelf de site gaan vullen met teksten en afbeeldingen, als je daarvoor gekozen hebt. Afhankelijk van het budget, jouw wensen en de doorlooptijd kan je kiezen om zelf je site te vullen of wij doen dat voor je, al dan niet samen met een tekstschrijver en fotograaf.

Als je de website zelf wil vullen, is het wellicht wel handig om training bij ons af te nemen, waarbij een specialist je door je project heen praat en concrete uitleg geeft over de werking van de beheersomgeving. Wij kunnen je trouwens ook trainen in het optimaliseren van afbeeldingen binnen je site, het optimaliseren van SEO en meer.

5.

Livegang, evaluatie en champagne!

Als alles goed werkt dan gaan we de ontwikkelsite klaarmaken voor livegang. Wij maken een redirectbestand dat we gebruiken om je SEO positie te beschermen, verplaatsen alle files naar de nieuwe plek en testen de live site.
Ons hostingplatform is volledig geoptimaliseerd voor supersnelheid en stabiliteit en wij doen uiteraard ook gewoon maandelijks onderhoud van Wordpress. Wij testen de werking van formulieren vanuit je site zodat we zeker weten dat alle mails goed aankomen.

Wij zorgen voor een basisinstallatie van Google Analytics zodat je kan zien hoeveel bezoekers er op de site komen en koppelen de site aan Google Search Console om te kijken hoe Google de site opneemt in de zoekresultaten. Daarna is het tijd voor een goed glas champagne en een gebakje, want je project is met succes afgerond. Maar eigenlijk begint het nu pas....

6.

Onderhoud, analyse en doorontwikkeling

Als je website live is, dan voeren wij uiteraard maandelijks onderhoud uit, om je systeem bij de tijd te houden. Als je wilt kunnen wij ook je doelstellingen analyseren en maandelijks hierover rapporteren. Dit doen we vaak in combinatie met het online marketing programma. Wij proberen elke 3 - 6 maanden een gesprek met je te plannen om te bepalen welke wensen en nieuwe mogelijkheden er zijn voor je project. Op die manier doen we met enige regelmaat technische aanpassingen aan je site, waardoor je project meegroeit met de tijd en ook langer rendement oplevert voor je organisatie.

Even bellen?

Als je naar aanleiding hiervan nog vragen hebt, waarom laat je ons je dan niet even bellen? Vul hieronder je telefoonnummer in en wij nemen contact met je op!

Waarom Miller Digital?

  • 16 jaar ervaring met online
  • 8.5 als gemiddelde score
  • Shopware Business Partner