Whitecloudz
Whitecloudz - Case

Een vernieuwde uitstraling voor Whitecloudz

Een moderne Shopware 6 webshop met verschillende koppelingen en integraties dat naadloos converteert? Whitecloudz is hét voorbeeld. Van een verouderde webshop ging Whitecloudz naar een hypermoderne Shopware shop.

Opdrachtgever:

Whitecloudz

Oplevering

november 2021

Bekijk de livesite

Het idee

Whitecloudz is een premium beddengoed specialist in de benelux. Ze leveren hoge kwaliteit en in Nederland gemaakte dekbedden. Deze producten verdienen natuurlijk een shop waar ze volledig tot hun recht kunnen komen. De vorige WooCommerce webshop volstond wel, maar had niet de mogelijkheid om mee te groeien met het bedrijf. Wij zagen een perfecte uitkomst voor Whitecloudz in de vorm van Shopware 6,  het webshopsysteem waar je mee kan groeien.

Realisatie

De vernieuwde Shopware 6 webshop van Whitecloudz laat zien waar het bedrijf voor staat en straalt dit ook echt uit. Natuurlijk is het getekende design een enorme verbetering, maar ook verschillende functies en toepassingen binnen de webshop zorgen ervoor dat de webshop een moderne look and feel heeft.

De webshop zit vol functies die ervoor zorgen dat de webshop naadloos converteert. Voor Whitecloudz is het enorm makkelijk geworden om nieuwe producten aan te maken en deze verschillende productopties te geven door varianten op producten aan te maken. Door middel van verschillende vormen van social proofing worden deze producten aangeprezen. Een koppeling met Kiyoh zorgt ervoor dat reviews realtime op de webshop worden getoond en geupdate.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers nooit vastlopen hebben we ook Tawk.to geintegreerd in de webshop. Dit is een livechat functie waarin een bezoeker rechtstreeks live met een medewerker vragen kan stellen. Deze interactie bied ook een stuk proofing voor de legitimiteit van de webshop.

Om het bestelproces zo simpel en duidelijk mogelijk te laten verlopen hebben we voor Whitecloudz een volledig maatwerk checkout ingericht. We hebben gekeken naar verschillende pijnpunten en hebben deze weggehaald om ervoor te zorgen dat bezoekers steeds meer converteren. Om het betalingsproces zo soepel mogelijk te krijgen hebben we het afrekenproces met Mollie geregeld. Om mensen nog meer vertrouwen te geven in de shop is er ook de mogelijkheid om een account aan te maken en hier al je orders in te volgen.

Om de webshop zo relevant mogelijk te houden in de zoekresultaten hebben we ook de Shopware blogtechniek in de webshop ingebouwd. Whitecloudz kan zo relevante en nieuwe content op hun webshop plaatsen om beter in de zoekresultaten naar voren te komen.

Toekomst

Voor Whitecloudz is de volgende stap om in heel Europa te gaan concurreren. Hoewel de webshop al enorm goed in de markt staat in de Benelux is er nog een volledig onaangeraakte markt in andere Europese landen en dit is ook waar wij Whitecloudz verder in zouden willen helpen. Ook gaan we natuurlijk door met optimalisatie waar mogelijk.