Responsive

Optimaal gebruiksgemak op smartphones en tablets

Responsive design 2.0

Elke moderne website past zich tegenwoordig aan op basis van het apparaat waar je de site op bekijkt. Logisch ook, want smartphones zijn al goed voor gemiddeld 50% van al het verkeer op een website. Maar voor ons begint het daar pas. Want een smartphone bevat specifieke opties die je op een pc niet hebt, het is zonde om daar geen gebruik van te maken. Een mobiele gebruiker heeft vaak een andere behoefte waar je naartoe kan sturen, en stelt eisen aan de laadtijd van je site.

scrum_muur

Extra aandacht voor mobiele gebruikers

Simpelweg de informatie, die je op de pc ziet, ook geschikt maken voor weergave op een mobiele telefoon is vaak niet voldoende. Gebruikers op een smartphone hebben een andere informatiebehoefte, waar je de weergave van jouw site op kan aanpassen. Vaak zijn mobiele gebruikers veel gerichter op zoek naar een bepaald onderwerp, waardoor zij bijvoorbeeld meer geneigd zijn om de pagina te 'scannen'. Ze gaan pas een verhaal lezen als het precies gaat over het onderwerp waar ze naar op zoek zijn.

Millerdigital kantoor met programeer bureau

Snelheidsoptimalisatie voor betere laadtijd

Juist mobiele gebruikers van jouw site hebben baat bij een zo snel mogelijk ladende site. Zij maken vaak gebruik van openbare wifi verbindingen met beperkte snelheid of gebruiken hun 3g of 4g mobiele verbinding. Daarom is het zaak de snelheid van een mobiele site te optimaliseren zodat zij zo snel mogelijk op de juiste plek binnen jouw site terecht komen. Wil jij je mobiele snelheid ook optimaliseren? Neem dan eens contact op voor de mogelijkheden.

scrum_muur

Meer inzicht in mobiel gedrag met Hotjar

Tegenwoordig heb je mooie tools die je kunt gebruiken om het gedrag van individuele gebruikers in kaart te brengen en te zien waar zij spaak lopen. Je zult verbaasd staan dat dingen, die jij vanzelfsprekend vindt, voor bezoekers aan je site helemaal niet logisch of duidelijk zijn. Wij kunnen met behulp van Hotjar, een tool voor gebruikersanalyse, in een analysetraject onderzoeken op welke plekken mensen vastlopen in je site. Dat kunnen we zowel voor desktop als mobiel doen. Soms zijn hele kleine aanpassingen voldoende voor een structurele verbetering.

Heb jij interesse in het optimaliseren van je website voor mobiel gebruik?

Neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen je ongetwijfeld helpen en je zal verbaasd staan over het effect van deze verbeteringen. Immers, het gebruik van smartphones om websites mee te bekijken groeit nog steeds flink door, dus als je site niet goed werkt laat je een hoop potentie liggen. Vul ons formulier in voor meer informatie of kom eens langs op ons kantoor in Wormerveer.