Internet

Responsive design en mobiele sites

Websites worden steeds vaker bekeken op smartphones en tablets, maar veel oudere sites zijn hier niet voor ontworpen. Met responsive design kunnen wij ervoor zorgen dat de website zich aanpast aan de schermgrootte en resolutie van het apparaat en dat de bediening van de site daarvoor wordt geoptimaliseerd.

Gemiddeld genomen gebruikt tegenwoordig 35% van de bezoekers een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. Een website die niet responsive is zal bij een mobiele bezoeker een niet optimale gebruikerservaring geven. Dit betekent dus dat 1 op de 3 bezoekers jouw website als niet optimaal ervaart. Eigenlijk is het dus gek dat er nog veel websites zijn die niet responsive worden gebouwd. Of het nou het geven van informatie, het verkopen van een product of het leveren van een dienst is, een niet responsive website site functioneert niet volledig naar behoren op een smartphone of tablet.

  • Een optimale weergave op smartphones en tablets zorgt voor een lagere bouncerate, betere conversies en in het algemeen meer omzet.
  • Een responsive website is een kosteneffectieve investering en zal langer meegaan dan een klassieke website.
  • Het gebruik van 1 enkele site voor alle devices zorgt ervoor dat je beter kan focussen op de content, waardoor de SEO waarde verbeterd wordt.

Meer informatie over responsive websites?
Bel naar 075 - 616 77 53 of mail naar info@millerdigital.nl

Proces

Hoe gaat dat in zijn werk, een responsive website door jullie laten bouwen?

Het ontwerpen en bouwen van een responsive design gaat in een aantal stappen. Eerst wordt er met de klant om te tafel gezeten en inventariseren we wat de klant precies verwacht en wat de must-haves zijn van de website. Wij gaan vervolgens onderzoeken of een responsive website geschikt en relevant is voor de type gebruiker, strategie en doelstelling van het bedrijf. Wij maken de eerste schetsen en zetten die om in een volwaardig grafisch ontwerp. Vanaf het begin van de ontwerpfase wordt de klant betrokken.

Na goedkeuring van de eerste tekeningen wordt er door de technische afdeling een begin gemaakt met het realiseren van een werkende website. Als de website af is wordt deze op de testserver van Miller Digital gezet. De klant krijgt toegang tot dit adres, alleen als de klant tevreden is wordt deze online gezet. Ook na dit proces bieden wij zorg met betrekking op updates, social media en vindbaarheid.

bepalen van eisen en analyse huidige site

ontwerp en optimalisatie verschillende schermen
Slicen en programmeren
Testen en opleveren
Hoe lang duurt zoiets?

De doorlooptijd van een webshop ontwikkelingsproces is gemiddeld 4 dagen bovenop regulier traject.

Meer informatie over responsive websites?
Bel naar 075 - 616 77 53 of mail naar info@millerdigital.nl

Referenties

Contactformulier

Bedankt voor uw bericht. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met uw opgenomen.

Contactgegevens

Vacatures