Briefing
Waar moet je allemaal aan denken?

Briefing voor website

Wil je graag een nieuwe website die beter aansluit bij wat jij met jouw organisatie wilt uitstralen? Een veilige, responsive en goed vindbare website die werkt als een klantenmagneet en voldoet aan alle wettelijke eisen? Wij kunnen echt alles voor je regelen als het gaat om een compleet nieuwe website en wat daarbij komt kijken. Met deze briefing waarin wij, aan de hand van belangrijke vragen, gerichte input van jou ontvangen. Met deze informatie kunnen we je snel een maatwerk offerte sturen. Speciaal voor jou hebben we een website briefing ontwikkeld. Lees in deze blog wat je zoal in onze website briefing aantreft.

CMS Webshop Shopware
statistieken aanleveren

Statistieken aanleveren

Heb je statistische Google Analytics gegevens van je huidige website? Dan ontvangen wij deze graag. Hierin kunnen wij bijvoorbeeld zien hoeveel mensen via een desktop of mobiel op je site terechtgekomen zijn, op welke zoekwoorden ze zochten en op welke pagina’s ze als eerste op uit zijn gekomen. Allemaal waardevolle informatie om op in te steken bij je nieuwe website.

Doelgroep (opnieuw) bepalen

Voordat je een website laat bouwen is het erg belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt wie jouw ideale klant is. Je ideale doelgroep bepaalt voor een groot deel hoe jouw site wordt opgezet. De leeftijd van je doelgroep en de levensfase waarin zij zitten bepalen onder andere de aanspreekvorm, maar ook de acties die je ze wel of niet laat verrichten op je site. Uiteraard denken wij hier graag over mee.

CMS Webshop Shopware

Doelstellingen bepalen

Met de statistische gegevens en jouw doelgroep in beeld, gaan we je doelstellingen bepalen voor de korte en lange termijn. Dit is belangrijk omdat je dan gericht ergens naar toe werkt. Ook is het van belang dat je je doelen meetbaar maakt zodat je weet wat, wanneer behaald moet zijn.

Concrete doelen in je website briefing

Meer verkeer naar je website, een toename van je contactaanvragen of mensen triggeren om zich in te schrijven op je nieuwsbrief, zijn concrete voorbeelden van doelen. Natuurlijk kun je meerdere doelen voor je site hebben, maar het is belangrijk om in ieder geval één primair doel te hebben. In de website briefing kun je jouw doelen noteren. Wij denken er later graag over mee.

Doelstellingen bepalen voor een groot gedeelte het benodigde budget. In de website briefing komt het onderdeel budget ook aan bod.

content

Content voor je website

Welke content, teksten en beelden, voor welke pagina’s zijn reeds voorhanden? Wij denken graag mee over wat wel en niet opnieuw gebruikt kan worden. Voor een professionele uitstraling is professioneel materiaal nodig. Foto’s en video’s moeten bijvoorbeeld aan een bepaalde scherpte en grootte voldoen. Uiteraard kunnen wij specialisten, zoals een SEO-tekstschrijver en/of een bedrijfsfotograaf, voor je inschakelen.

Huisstijl bepalen voor je website

Moeten we rekening houden met een logo of huisstijl die de basis uitstraling van je site gaan bepalen? Uiteraard moet dit matchen met de content die voorhanden is of gemaakt moet worden. Wellicht heb je een huisstijlhandboek voor ons klaarliggen waar onder andere de typografie, kleuren etc. in staan.

In je website briefing wordt om sites van andere partijen gevraagd die jou aanspreken qua structuur, vormgeving, inhoud en functies. Dit kan dienen als vertrekpunt voor jouw site.

Praktische zaken in de website briefing

Naast bovengenoemde onderdelen voor een goede website, die volledig bij je bedrijfsidentiteit past, staat er in de website briefing ook een aantal praktische zaken waar we jou over laten nadenken:

Doorlooptijd

Wanneer moet je website klaar zijn?Wellicht wil je op een bewust gekozen moment reclame maken? Bij het bouwen van een website is een strakke coördinatie vereist. Wees gerust, wij houden de touwtjes wel in handen waardoor jouw website op tijd afkomt.

Training na livegang

We bouwen een maatwerk website in een CMS die makkelijk te gebruiken is. Je hebt de keuze om door ons getraind te worden in de basisfuncties. Ook is een aanvullende training op het gebied van SEO, het optimaliseren van afbeeldingen en andere technische functies mogelijk.

Domeinnaam

Kies je voor een andere bedrijfsnaam of domeinnaam? Wij denken graag met je mee. Het kan slim zijn als in je nieuwe naam of URL een belangrijk zoekwoord opneemt. Bij ons kun je snel een nieuwe domeinnaam regelen.

Hosting

Graag regelen wij de hosting voor je zodat we kunnen ingrijpen bij technische complicaties. We kunnen vrij eenvoudig de data en je domeinnaam naar onze server verhuizen.

Als je heel tevreden bent over je eigen hosting dan is het ook mogelijk om deze hosting te behouden.

Wil je weten wat een succesvolle website jou gaat kosten? Behoefte aan overzicht wat hiervoor nodig is? Download dan nu onze website briefing en zet de eerste stap naar een persoonlijke website die online echt succesvol wordt.

whitepaper icon

Duidelijke website briefing voor je nieuwe site

Wil je weten wat een succesvolle website jou gaat kosten?

Behoefte aan overzicht wat hiervoor nodig is? Download dan nu onze website briefing en zet de eerste stap naar een persoonlijke website die online echt succesvol wordt.