Shopware 6
Toekomstgerichte e-commerce oplossingen

Webshops voor snelle groei en schaalbaarheid

Shopware 6 is het snelstgroeiende e-commerce platform en is in Duitsland al jaren marktleider. Om die reden maken zowel grote ondernemingen als M&M's en L'Oreal er graag gebruik van. In nederland draaien bijvoorbeeld de webshops van het Rijksmuseum en Bristol op Shopware. Maar Shopware 6 is geschikt voor elke e-commerce ondernemer, klein en groot. Een Shopware webshop is ultiem schaalbaar en groeit met je organisatie mee, afhankelijk van de fase waarin jij je bevind.

Pas zelf je webshop aan zonder telkens je bureau te hoeven bellen.

Geen ander webshopsysteem stelt je in staat om zo flexibel te zijn in het integreren van content en commerce waarmee je zelf je webshop kan verrijken en inrichten precies zoals jij wilt. Voor de eerste keer zijn ondernemers zoals jij in staat om een uniforme winkelervaring te bieden tussen verschillende kanalen, ongeacht de content of het apparaat wat gebruikt wordt.

Een webshop beheerder kan eenvoudig nieuwe Shopping Experience elementen creëren op een intuitieve manier zonder dat er specifieke technische kennis of designervaring voor nodig is. Op deze manier krijg je ideale vrijheid en kan je heel zaken binnen je webshop zelf regelen zonder dat je daarvoor je webbouwer moet inschakelen.

Ingericht voor optimale vindbaarheid in alle zoekmachines.

Een Shopware 6 webshop is vanuit de kern zo ingericht dat hij goed gevonden wordt in alle zoekmachines. Waar bij andere systemen een juiste SEO positie een ondergeschoven kindje is, biedt Shopware 6 een complete set met waardevolle functies voor het adviseren en verbeteren van de vindbaarheid in Google en andere zoekmachines.

De webshop wordt standaard voorzien van rich snippets, breadcrumbs, meta tags and canonical tags voor het beste resultaat. Op deze manier loop je al snel meerdere stappen voor op de concurrentie.

Breid je bedrijf en je omzet uit met internationale verkoop.

In Shopware 6 is internationale verkoop een belangrijk onderdeel van de opzet. Vaak is het opzetten van meerdere internationale webshops een complexe aangelegenheid, maar Shopware 6 heeft alle drempels. weggehaald voor een succesvolle internationale strategie. Even aantal van de belangrijkste voorbereidingen die Shopware hiervoor standaard levert zijn:

Voorbereid voor verschillende juridische eisen en regelgeving in verschillende landen.

Standaard geschikt voor multi-currency (verschillende munteenheden binnen je webshop) en multi-language dus standaard meertalig beschikbaar.

Met de Rule Builder, een systeem voor flexibele regels, kan je eenvoudig het afrekentraject en de prijsberekening aanpassen voor verschillende landen en markten.

De krachtige Sales Channels kan je inrichten per land waar je spullen verkoopt.

Flexibele instelbare BTW berekening om snel internationaal op te schalen.

Bedenk elke kortingsactie of voorwaarde die je maar wenst.

Vaak loop je in webshops tegen beperkingen aan bij het maken van een bepaalde actie of aanbieding die je zou willen doen. Drie kopen - twee betalen, maar dan alleen op bepaalde producten binnen het assortiment, uitsluitend voor Belgische klanten die met creditcard betalen. Dit soort krachtige combinaties zijn standaard in te richten in Shopware 6 door gebruik te maken van de Rule Builder. Op deze manier zorg je ervoor dat je webshop zich aanpast aan jouw manier van werken, in plaats van het tegenovergestelde. De Rule Builder stelt je in staat om flexibele regels in te stellen voor het aanpassen prijzen, verzendkosten, betaalmethodes en content.

Op meerdere plekken toepasbaar - Zodra je 1 keer een regel hebt aangemaakt kan die regel op diverse scenario's worden toegepast binnen de webshop.
Bespaar op tijd en kosten - Je kunt zelf complexe processen inrichten zonder programmeerervaring waardoor je geen beroep hoeft te doen op je bureau.
Visuele weergave voor businessmodellen - Een intuïtieve en geavanceerde vormgeving van de beheersomgeving maakt het gemakkelijk om complexe regels te maken met diverse voorwaarden en afhankelijkheden.

Nooit meer afhankelijk van maatwerk vanwege opensource technologie.

De online wereld verandert heel snel en jij wil mee blijven groeien en ontwikkelen in de toekomst.  Om die reden is Shopware 6 volledig opgebouwd op basis van een aantal opensource technologieën. Deze technologieën worden onaangepast verwerkt in Shopware 6 zodat als er nieuwe versies van verschijnen, die ook toegepast kunnen worden in Shopware. Op deze manier groeit het systeem met je mee en blijft je investering zo lang mogelijk zijn waarde houden. De 4 technologieën zijn:

Vue.js

Vue.js
Voor de razendsnelle weergave van de beheersomgeving

Symfony

Symfony
Voor het uitbreiden van de functionaliteiten binnen de Shopware webshop

Github
Voor distributie van de nieuwste versies van de code naar ontwikkelaars

Bootstrap
Voor een consistente weergave op diverse schermen en apparaten

Eenvoudig en veilig je webshop koppelen met andere systemen.

Shopware is van de grond af opgebouwd uit diverse componenten die onderling met elkaar communiceren via API technologie. Dit zorgt ervoor dat je, als je zou willen, bijvoorbeeld een hele nieuwe beheersomgeving zou kunnen bouwen en elk deel van de shop kan koppelen met systemen die nu nog niet ontwikkeld zijn. Op die manier kan je als retailer nieuwe strategieën ontwikkelen om te verkopen op allerlei platformen en apparaten.

Een Shopware 6 webshop van Miller Digital integreert naadloos met diverse Nederlandse ERP en administratiepakketten. Wij zijn zeer ervaren in het koppelen van Shopware webshops met Unit4, Afas, Microsoft Dynamics en meer. Wil je een webshop die naadloos integreert in je bestaande processen, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden, Wij hebben bijvoorbeeld klanten die hun volledige internationale B2B webshop aansturen vanuit Unit4 en eigenlijk nooit in de beheersomgeving van Shopware hoeven te zijn.

Breid snel en eenvoudig je webshop uit met nieuwe functies.

Shopware 6 is een volwaardige en complete e-commerce oplossing, maar toch kan het nuttig zijn om het systeem uit te kunnen breiden met stukken functionaliteit die niet voor elke ondernemer relevant zijn. De plugin store van Shopware biedt hiervoor de oplossing. Met vele duizenden Shopware 6 plugins kan je Shopware 6 eenvoudig uitbreiden met functies zoals het koppelen van speciale betaalmethodes, verbindingen met logistieke dienstverleners, nieuwe functionaliteiten op het gebied van productacties en nog veel meer. Elke Shopware plugin wordt door Shopware zelf eerst gecontroleerd waardoor de kwaliteit van de geleverde plugins heel hoog is, wat bij andere platforms vaak niet het geval is. Door gebruik te maken van de plugin manager kan je eenvoudig plugins installeren, aankopen, updaten of weer verwijderen.

De plugin manager zorgt dat:

- je een centrale plek hebt om al je plugins te beheren
- je toegang hebt tot een steeds sneller groeiende community van plugin bouwers van hoge kwaliteit
- je gelijk de nieuwste versies van plugins krijgt aangeboden indien ze beschikbaar zijn

eenvoudig afbeeldingen beheren

Beheer je productafbeeldingen met slimme en krachtige functies.

Het beheren van grote hoeveelheden productafbeeldingen kan in veel andere platformen omslachtig zijn om te regelen. In Shopware 6 is een krachtige mediabeheerfunctie ontwikkeld die alle rompslomp die hierbij komt kijken oplost en je in staat stelt om op een efficiënte manier je producten te beheren. Specifiek ontworpen om aan te sluiten bij je dagelijkse manier van werken, deze functie is logisch opgebouwd en kan grote hoeveelheden data verwerken zonder traag te worden of onoverzichtelijk.

Een aantal eigenschappen van de module:

Sorteer je afbeeldingen automatisch binnen de juiste productcategorie.

Organiseer je afbeeldingen door het toevoegen van slimme keywords om ze vervolgens snel weer terug te vinden.

De media beheermodule biedt een uitgebreide set sorteer, filter en zoekopties.

De module toont je altijd op welke plek een bepaalde afbeelding gebruikt wordt.

Genereer en beheer eenvoudig een product in veel verschillende varianten.

Het werken met varianten van producten en samengestelde producten is vaak complex en neemt veel tijd in beslag. Variaties in prijs per maat, tientallen kleuren per product of een product dat zelf weer bestaat uit een aantal losse producten is voor Shopware geen probleem. Je kunt eenvoudig enorme grote sets complexe varianten genereren en die achteraf individueel of als groep beheren en bewerken. Op die manier is Shopware geschikt voor webshops met een complex assortiment met veel variaties binnen producten en neemt het je zoveel mogelijk werk uit handen.

Betalingen accepteren via Mollie en Paypal is een fluitje van een cent.

Mollie is al jaren in Nederland een van de meest gebruikte betalingsverwerkers. Dat is zo gegroeid omdat het gebruiksgemak van Mollie zeer hoog is, de gebruikte technologie modern is en de security op een hoog niveau is geregeld. Om die reden heeft Shopware gekozen voor Mollie als standaard partner voor nederland voor het verwerken van transacties. Een zeer goede Mollie plugin voor Shopware 6 zorgt voor een minimale hoeveelheid werk om de koppeling te maken en te starten met het accepteren van betalingen. Miller Digital is ook al jaren Mollie partner dus wij zijn zeer bekend met de details van dit systeem en kunnen onze klanten optimaal ondersteunen.

Voor het accepteren en verwerken van internationale betalingen is Shopware een samenwerking aangegaan met Paypal zodat je ook hier eenvoudig gebruik van kan maken. Paypal is met name interessant voor het accepteren van internationale transacties en betalingen via creditcard.

Shopware is volledig headless

Hoe kan je met volledige vrijheid je strategie uitrollen, ook in de toekomst?

Shopware 6 is een zogeheten headless systeem, maar wat houdt dat nou in? Bij veel bestaande e-commerce oplossingen zit alles met elkaar verweven, zitten de producten, de website en het beheerssysteem aan elkaar vast. In een headless systeem zijn de diverse onderdelen volledig los van elkaar, zodat je ze kan vervangen of aanpassen volledig naar wens. Dat houdt in dat je voor je webshop een volledig nieuwe vormgeving kan toepassen, zonder dat er iets aanpast aan de beheerskant. Maar dat is niet zo bijzonder, dat kan in andere systemen ook. Bijzonderder is het om de hele beheersomgeving te kunnen vervangen door een oplossing die volledig in lijn is met de wensen en eisen van je organisatie en daar naadloos in integreerd. Nog een stap verder is het loslaten van het idee van een webshop maar Shopware te gebruiken als administratiesysteem en daar een touchscreen bestelsysteem voor te ontwikkelen die in een winkel staat en waar klanten eenvoudig doorheen kunnen bladeren en bestellen. De headless opzet zorgt voor ultieme flexibiliteit waarbij het niet uitmaakt op welk apparaat of scherm je je producten verkoopt, zolang je maar omzet draait.

Verkoop je producten via social media en marketplaces met een minimale inspanning.

Dat gebeurt middels de krachtige nieuwe Sales Channels functie in Shopware 6, waarmee je snel een voorgedefinieerde datafeed kan maken en daarmee verkoop via diverse social media kanalen zoals Facebook of Instagram kan activeren. Deze functie zit inbegrepen in de Professional licentie en wordt geleverd met standaard integraties voor diverse kanalen.

Via deze functie kan je ook eenvoudig je producten gereed maken voor export naar bijvoorbeeld Google Shopping, maar ook marketplaces zoals marktplaats, bol.com, Coolblue of Amazon. Maar je kunt ook eenvoudig zelf een feed op maat laten ontwikkelen in laten inrichten naar je eigen specificaties. Met het gebruik van sales channels wordt je webshop omgeving een stuk groter en kan je je producten op diverse online kanalen aanbieden.

Shopware is het ideale webshopsysteem voor groothandels

De ideale oplossing voor jouw b2b e-commerce site voor je groothandel.

Het bouwen van serieuze webshops voor groothandels is een beetje een specialiteit van ons en wij zijn ervaren in het inrichten van de juiste koppelingen met de systemen die gebruikt worden bij groothandels. Wil je je boekhoudpakket of ERP systeem koppelen aan je webshop? Geen probleem, de API gestuurde opzet van Shopware 6 zorgt voor een gedegen manier om een koppeling te maken met de API’s van ERP systemen.

Gebruik je bijvoorbeeld Unit4 als systeem? Wij hebben diverse grote webshops ontwikkeld waarbij de shop eigenlijk grotendeels aangestuurd wordt vanuit Unit4, zodat de interne processen vrijwel niet verandert hoeven worden. Wil je verbinding maken met een dropshipping partij of een WICS systeem dat gebruikt wordt bij je distributiepartner? Wij helpen je bij het inrichten van de koppeling en schakelen rechtstreeks met je contactpersonen bij de andere partij zodat jij door kan met ondernemen.

Organiseer productdata uit diverse bronnen met het Akeneo PIM systeem.

Veel webshops verkopen producten van tientallen, zo niet honderden toeleveranciers. Veel leveranciers bieden een API aan om productdata te koppelen aan een webshop maar heel vaak wordt er ook nog gebruik gemaakt van excel, csv of xml bestanden met daarin gegevens van producten. Elk bestand is anders van structuur, dus het faciliteren van een efficiënte manier om die data te importeren is niet eenvoudig. Door gebruik te maken van het opensource PIM systeem van Akeneo kunnen we alle productdata op een consistente manier straktrekken en is het PIM systeem de basis van alles over dat product, ongeacht de toepassing. Heb je moeite met het organiseren en importeren van grote hoeveelheden productdata, kom dan eens overleggen over Akeneo en hoe dit pakket je kan helpen bij het stroomlijnen hiervan.

whitepaper icon

Onze Shopware 6 Brochure downloaden

Wil jij meer weten over de de mogelijkheden?

In onze Shopware 6 brochure gaan we in detail in op de mogelijkheden van dit geavanceerde platform, de meerwaarde van Miller Digital, de werkwijze binnen een project en inzicht in de kosten. Overzichtelijk, helder en compleet, wat wil je nog meer? Vul hieronder je gegevens in om de brochure te downloaden.

Shopware 6 biedt je meer flexibiliteit en minder complexiteit.

Bij veel systemen is het beheren van je webshop onhandig en ingewikkeld. Shopware 6 is echter voorzien van een gloednieuwe beheersomgeving gebaseerd op de opensource technologie van Vue.js. Dit zorgt ervoor dat het werken met grote hoeveelheden producten en categorieën altijd razendsnel gaat. Als je in de backend van Shopware een product opzoekt is het resultaat er gelijk en je kan eenvoudig alles aanpassen naar je wens. Als er specifieke beheersfuncties gewenst zijn die niet standaard in Shopware zitten dan zijn die eenvoudig op maat te ontwikkelen of uit te breiden.

API opbouw

Ongekende flexibiliteit door de API first opbouw

Naadloze integratie van content en commercie

Talloze standaardfuncties voor internationale sales

Open source technologie op basis van de MIT licentie

korte time to market

Korte time to market en onverslaanbare total cost of ownership

Ontwikkeld in combinatie met retailers voor een ideale integratie

Het zogeheten 'headless' principe van Shopware 6 zorgt ervoor dat we zelfs een volledig nieuwe beheersomgeving zouden kunnen ontwikkelen en de bestaande omgeving kunnen vervangen. Een dergelijke mate van flexibiliteit kom je in de markt vrijwel niet tegen, maar zorgt ervoor dat je met Shopware alle kanten op kan en je investering waardevast is en in de toekomst kan meebewegen met marktontwikkelingen.

Even wat over ons.

De online wereld verandert zo snel, bijna ieder jaar is de manier waarop wij projecten aanpakken alweer bijgeschaafd aan ontwikkelingen in de markt. Als experts in online succes mengen we de nieuwste technieken en technologieën met ouderwets boerenverstand om onze klanten te helpen. Stap voor stap, met een jong team.

Miller Digital is sinds 2008 begonnen als kleine club en is nu uitgegroeid tot een bedrijf vol specialisten die passie voor hun werk hebben.

Ook zijn wij officieel Shopware 6 partner. Onze experts kennen alle details van het systeem en richten het precies in zoals jouw organisatie nodig heeft. Daarnaast hebben wij een directe lijn naar de oorspronkelijke ontwikkelaars in Duitsland, zodat een website op basis van Shopware 6 een waardevaste investering is.

Wij zijn Officieel Shopware 6 Partner

Wij geloven al jaren in het platform van Shopware. Onze samenwerking met Shopware gaat ook al jaren terug en toen Shopware 6 werd aangekondigd waren wij meteen enthousiast. Als voormalig Shopware 5 partner was het een ''no brainer'' om ook het partnerschap aan te gaan met de nieuwe variant van het platform.

Wij richtten ons al jaren op het bouwen van B2C en B2B Shopware webshops en zijn sinds de release van Shopware 6 al druk bezig met het bouwen van verschillende webshops in dit platform.

Wil je meer weten over ons partnerschap met Shopware? Kijk dan hier naar onze partnerpagina om meer te leren over bijvoorbeeld onze drie certificaten. Ook kun je hier een paar van onze projecten vinden die we in Shopware hebben gebouwd.

Wat wij kunnen met het krachtige Shopware 6 platform

Onze programmeurs houden van uitdagingen en zeker op het Shopware vlak zijn er vaak klanten met complexe vragen en eisen. Wij zijn trots op onze projecten en laten graag zien hoe wij het doen.

Een volledige afgeschermde B2B webshop geïntegreerd met Unit4, in vier verschillende talen te lezen en een gestroomlijnd bestelproces. Dit is een voorbeeld voor wat wij in Shopware 6 kunnen realiseren. Dvize.eu, dé verkoper van Hyundai Power Products kwam naar ons met deze case en wij zagen meteen mogelijkheden.

Of voor de modernste slijterij van de Zaanstreek, Drinks & Gifts, een nieuwe webshop ontwikkelen met een geïntegreerd kassasysteem die volledig met de webshop is gekoppeld.

Dit soort projecten maken ons enthousiast en als jij ook op zoek bent naar een oplossing voor een dergelijk probleem ben je aan het juiste adres.