26
feb
2019
Miller Digital blog - Websites

Wordpress 5.1 Update

WordPress heeft op 21 februari de versie WordPress 5.1 ‘Betty’ uitgebracht, vernoemd naar de jazz vocalist Betty Carter. In Wordpress 5.0 was de grootste update een gloednieuwe block editor voor het invullen van je content. De nieuwste update heeft de algehele prestaties van deze block editor verbeterd. Bovendien zorgt deze update voor een betere, snellere en veiligere versie van WordPress met enkele essentiële hulpmiddelen voor sitebeheerders en ontwikkelaars. De update heeft maar liefst 303 bugfixes, 156 verbeteringen en 9 nieuwe functies opgeleverd.

Block editor voor WordPress 5.0

Block editor na WordPress 5.0

Site Health

Om het systeem veiliger en sneller te maken heeft Wordpress de functie ‘Site Health’ toegevoegd. Het stuurt beheerders meldingen als een website een verouderde PHP versie heeft. PHP is het  programmeerprogramma van Wordpress. Bij het installeren van nieuwe plug-ins checkt Site Health of de plug-in goed functioneert op je huidige versie van PHP. Als de plug-in een nieuwe versie van PHP vereist, weerhoud Wordpress je ervan om de plug te installeren. Bij een verouderde PHP versie wordt de volgende melding vertoond:

Block-editor prestaties

Na de grote update van de block editor in Wordpress 5.0, zijn in Wordpress 5.1 de prestaties verder verbeterd. De beheerder kan sneller te werk gaan en profiteren van verbeterde typprestaties. In de komende updates van Wordpress zullen de prestaties in block editor alleen nog maar beter worden.

Verbeteringen voor ontwikkelaars

Wordpress benadrukt voor ontwikkelaars de volgende technische verbeteringen:
- Nieuwe database tabel voor het opslaan van metadata die geassocieerd zijn met meerdere websites en netwerken.
- Geüpdatete Cron API met nieuwe functies voor het terugsturen van data en nieuwe filters voor het aanpassen van de Cron opslag.
- Nieuwe JavaScript-bouwprocessen.

Meer weten over Wordpress? Bekijk hier onze Wordpress diensten of neem gerust eens contact met ons op.

Is dit artikel interessant voor je? Lees meer gerelateerde artikelen
WordPress