24
mei
2017
Miller Digital blog - E-commerce

Loop geen risico's door professionele Wordpress onderhoud

Een Wordpress website: makkelijk te beheren en zelf op elk moment je content kunnen aanpassen. Zo kun jij zelf zorgen dat je website altijd up-to-date is voor je doelgroep. Snel en gemakkelijk. Toch is er één belangrijke factor die achteraf toch niet zo makkelijk blijkt om zelf uit te voeren: onderhoud.

De risico’s van een Wordpress website zonder onderhoud

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat het zelf onderhouden van je Wordpress website niet makkelijk is om uit te voeren. Het stopt namelijk niet bij het bijwerken van de laatste updates voor plugins, thema’s of de software.

Complicaties

Updates kunnen juist ervoor zorgen dat er complicaties optreden. Dit kan komen doordat de updates die beschikbaar worden gesteld, niet altijd samenwerken met de huidige technieken op je site. Hierdoor kunnen er onderdelen kapot gaan. Deze complicaties zijn zonder de benodigde technische kennis niet zelf op te lossen en kunnen ervoor zorgen dat je website niet goed functioneert. Door goed onderhoud voorkom je dit soort vervelende situaties en dat je hierdoor klanten misloopt.

Naast de ingewikkelde complicaties die allemaal kunnen voorkomen, is je website ook een doel voor hackers. Hackers zijn altijd op zoek naar een lek in je website en scannen deze continu op kwetsbare plekken. De risico’s die je hierbij loopt zijn niet klein en kunnen grote schade in je site aanbrengen en ook aan het imago van je bedrijf.

Hackers

Hackers die toegang tot jouw site hebben, kunnen allemaal ongewenste acties uitvoeren. Je hebt het misschien zelf wel een keer meegemaakt dat je een website bezocht en er links verschenen naar duistere sites. Deze links worden door hackers vaak aan je website toegevoegd.

Het ontvangen van spammail is je ook vast wel is overkomen. Hackers kunnen in grote hoeveelheden spammails versturen en je klanten lastig vallen. Als je hostingprovider dit opmerkt kan het zijn dat je website volledig uit de lucht wordt gehaald om te voorkomen dat andere sites worden geïnfecteerd.

Je hele website vervangen door een andere site en vervolgens jou hiervan buitensluiten is ook niet vreemd voor hackers. Hierdoor kun jij ernstige imagoschade oplopen, maar lopen ook de gegevens van je bezoekers in gevaar. Door een inlogpagina voor bankbetalingen na te maken, kunnen hackers proberen om achter de bankgegevens van jouw klanten te komen.

Professioneel Wordpress onderhoud

De besproken risico’s kunnen je in erg vervelende situaties brengen, die ook erg realistisch zijn. Het hacken van websites is een geautomatiseerd proces dat voornamelijk door robots wordt uitgevoerd. Dit proces gaat continu door, waarbij geen man aan de pas komt. Om jouw hiervoor te beschermen bieden wij twee verschillende Wordpress onderhoudspakketten aan welke je kan bekijken op onze Wordpress onderhoud pagina. 

Het grootste verschil tussen deze twee onderhoudspakketten, is dat in het eerste pakket mogelijke complicaties niet gelijk gerepareerd worden. Dit is natuurlijk wel mogelijk, maar hier rekenen wij afhankelijk van het probleem een standaard uurtarief voor. In het tweede pakket worden complicaties wel gelijk gerepareerd, waardoor jij altijd gegarandeerd bent van een veilige en functionerende website.

Neem gerust met ons contact op als jij meer wilt weten over wat wij precies voor jou kunnen betekenen!

Is dit artikel interessant voor je? Lees meer gerelateerde artikelen
Hosting Technische ontwikkelingen WordPress