Social Media

welke kanalen zorgen passen het best bij jouw bedrijf?

Social Media strategie

De hele wereld zit tegenwoordig op Social Media. Maar waar zit jouw doelgroep? En op welke manier met welke boodschap kan je die het best bereiken? Wij ondersteunen bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen van een solide social media strategie waar je vervolgens zelf mee aan de slag kan volgens een helder plan.

Zo gaat het in zijn werk:

icon

1. Strategie gesprek

Wij nemen je wensen en behoeften door, bespreken de verschillende kanalen en bekijken concrete cases voor een helder plan.

icon

2. Interne analyse

Wij verwerken intern de resultaten uit ons overleg en leggen daar onze eigen visie overheen om tot een goed plan te komen waar je mee aan de slag kan.

icon

3. Opleveren strategieplan

In een tweede gesprek bij ons op kantoor presenteren we de nieuwe social media strategie, nemen hem met je door en bespreken eventuele vervolgstappen.

Waar houden we zoal rekening mee?

Het bedenken en uitwerken van jouw social media strategie zorgt ervoor dat je de juiste beslissingen kan nemen. Deze beslissingen zijnĀ  gebaseerd op jouw doelstellingen maar vooral ook de behoeftes van jouw doelgroep. Wij gebruikenĀ  bijvoorbeeld de volgende onderwerpen:

  • Welke doelgroepen zijn van belang voor jouw social media marketing?
  • Welke kanalen zetten we in om jouw doelgroep te bereiken? Welk kanaal pakken we op welke manier aan?
  • Het beschikbare budget. Want uiteindelijk kunnen we wel van alles bedenken, maar je moet het wel kunnen betalen.
  • De kwaliteit van de beschikbare content. Moeten we een externe tekstschrijver inschakelen, of wellicht een fotograaf?
  • Welke tone-of-voice gaan we gebruiken, hoe spreek jij je doelgroepen aan?
  • Hoe meten we het succes van je strategie? Welk rendement mag je verwachten?
  • Het belang van kwalitatieve afbeeldingen en hoe die in een passende stijl te krijgen. Mensen zijn tegenwoordig zeer visueel van aard.
  • De zin of onzin van videocontent voor jouw organisatie. Wel of niet Youtube of Instagram video, en wat moet daar dan in?

Heb je interesse in een social media strategie, of heb je nog vragen die je wil stellen? Neem dan even contact met ons op, dan lopen we alles met je door. Of kom eens langs, kan je meteen ons kantoor zien en het team ontmoeten.