16
mei
2017
Miller Digital blog - E-commerce

Snel en makkelijk feedback geven in Invision

Wij ontwerpen regelmatig nieuwe websites voor onze klanten. Hiervoor ontwikkelen wij vaak een hele nieuwe structuur voor de website en nemen wij ook het design onder handen. De keuzes die wij hierbij maken, zijn onderbouwd op verschillende factoren om zo tot een perfect resultaat te kunnen komen. Toch blijft natuurlijk het belangrijkste onderdeel of ook de klant tevreden is met deze nieuwe concepten. Daarom vragen wij meerdere keren om hun mening en feedback aan ons door te geven. Om dit zo snel en efficiënt mogelijk te doen gebruiken wij de online tool Invision.

Invision

Invision is voor onze klanten ideaal om snel feedback te kunnen geven over verschillende onderdelen. Het is een online tool waarin wij ons concept voor een nieuwe website presenteren. Het concept is te openen in je webbrowser en wij hebben dit ook doorklikbaar gemaakt. Hierdoor kun je door op verschillende items en buttons te klikken al een soort van navigeren door de verschillende pagina’s. Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat de klant zich optimaal kan inleven en zich de website kan visualiseren. Zo proberen wij een zo goed mogelijke indicatie te geven van hoe wij de structuur en navigatie van een website voor ogen zien.

Beoordelen in Invision

Bij elke nieuwe website die wij bouwen, vragen wij aan onze klanten om de wireframes en het design van hun website te beoordelen. Nadat zij een persoonlijk link hebben ontvangen, kunnen zij het concept van hun site inzien. Het beoordelen van zowel de wireframes als het design kan op dezelfde manier worden gedaan en we geven hiervoor een kort stappenplan:

  1. Met behulp van een persoonlijke link kun jij het concept van jouw website in Invision openen.
  2. Afhankelijk van de status van het project kan het zijn dat hier één of meerdere templates staan. Klik op de eerste template om het eerste concept te openen.
  3. Om feedback te kunnen inbrengen moet je eerst de ‘comment mode’ aanzetten. Rechts onderin de pagina vind je een button waarmee dit kan (zie afbeelding hieronder).

    Door de ‘comments’ button van Off naar On te verplaatsen, zet je de ‘comment mode’ aan
  4. Nadat de ‘comment mode’ is aangezet, verschijnt er een nieuwe button waarop staat ‘click to leave comment’. Hiermee kun jij je feedback over de verschillende onderdelen geven. Dit kan gedaan worden door te klikken op verschillende plekken en onderdelen in het concept, waarna een venster verschijnt zoals afbeelding 2 hierboven.
  5. In dit venster kun jij feedback typen. Als je dit gedaan hebt en op ‘Send’ klikt plaatst Invision een cirkel met een cijfer in het concept. Hierdoor kunnen wij zien over welk onderdeel jij je feedback hebt gegeven.
  6. Op basis van de feedback die jij hebt ingebracht, kunnen wij gelijk het concept aanpassen. Ook kunnen wij hierop reageren door onze mening en inzicht te geven over waarom wij het concept op deze manier hebben ontwikkeld.

Naast dat Invision het voor onze klanten een stuk makkelijker maakt om hun website en de structuur hiervan te visualiseren, kunnen wij sneller resultaat behalen. Door alle feedback in één keer te verzamelen kunnen wij hier snel en efficiënt op inspelen.

Als jij meer wilt weten over Invision en hoe wij dit gebruiken, neem dan gerust contact met ons op!

Is dit artikel interessant voor je? Lees meer gerelateerde artikelen
Technische ontwikkelingen UX design