Spoedkoerier
Spoedkoerier - Case

Met spoed je pakket bezorgen met Focuskoerier.nl

Hoe creëer je een platform waar je maatwerk pakketbezorging aanbiedt, een automatische prijsberekening en betalingsproces en een vervoerssoort kunt kiezen? Voor Spoedkoerier.nl hebben wij dit idee omgezet in een werkend landelijk platform om met spoed je pakket te laten bezorgen.

Het idee

Spoedkoerier kwam naar ons toe, omdat ze op zoek waren naar een partij die zich in een technisch en complex project thuis voelde. De vraag was duidelijk; We zijn op zoek naar iemand die een platform kan bouwen voor korte vervoersritjes die spoed hebben waar in realtime de prijzen worden berekend. Deze prijzen moesten afhangen van vervoersmiddel, pakketgrootte, afstand en tijd van ophalen en bezorgen. Een klant moest na het invullen van deze criteria meteen een prijs krijgen en kunnen betalen, waarna Spoedkoerier.nl een melding kreeg van bestelling.

Realisatie

Spoedkoerier.nl is dé website geworden waar je naartoe gaat als je met spoed een pakket moet laten bezorgen. De website is in WordPress gebouwd met een stuk maatwerk hier bovenop. Het design van de website is gerealiseerd in samenwerking met Pim van der Vossen van Pivo.nl

Voor het versturen van een pakket is er een volledig maatwerk checkout proces gebouwd dat je door elke stap van het proces heen helpt, van bestemming tot pakketgrootte. Al deze keuzes worden vervolgens samengevoegd en een maatwerk systeem berekent dan de prijs voor de bezorging. Deze wordt realtime geupdate op de pagina wanneer je aanpassingen maakt in een van de categorieën. Wanneer een bezorging wordt besteld word deze order in een administratiesysteem voor koeriers wat Spoedkoerier.nl gebruikt geschoten. Ze kunnen dan meteen aan de slag met de order, wat belangrijk is aangezien de dienst tijdsgebonden is.

Om het gemak voor klanten te verhogen heeft de site een mogelijkheid tot het aanmaken van een persoonlijk account. In dit account kun je al je bestellingen en de specificaties hiervan terugvinden.

Toekomst

Spoedkoerier.nl staat op het moment live en is een landelijke speler binnen spoedbezorging. Wij hopen dat wij hen wellicht ooit kunnen helpen met het uitbreiden naar het buitenland.