Nikki Amsterdam
Nikki Amsterdam - Case

Nikki Amsterdam - meertalige WooCommerce webshop

Een lamp die van kleur van veranderen, met ingebouwde bluetooth speakers èn die lamp is ook nog een wijnkoeler! Dat is geen gewoon product, dat is een lifestyle. Voor internationaal designmerk Nikki Amsterdam ontwikkelden we een nieuwe strakke webshop op basis van WooCommerce in samenwerking met Koen Beeren internet marketing en PIVO design. De webshop is viertalig, voorzien van een winkelzoeker en een volledig geoptimaliseerde mobiele werking.

Opdrachtgever:

Nikki Amsterdam

Oplevering

Mei 2019

Bekijk Nikki.Amsterdam

Nikki Amsterdam is een designbedrijf dat producten maakt die ideaal passen bij een trendy lifestyle. Een waterdichte wijnkoeler die licht geeft en via bluetooth muziek afspeelt, wat wil je nog meer? Maar het assortiment is breder dan dat, en om elk product ook online het podium te geven dat het verdient hebben we een nieuwe donker webshop ontwikkeld, om op die manier de lichtgevendheid van de producten goed te kunnen uitlichten.  De webshop is beschikbaar in het nederlands, engels, frans en duits en bedient een groot deel van Europa op deze manier.

Veel  van de producten van Nikki Amsterdam zijn technische producten met diverse functies. Daarnaast zijn veel producten ook nog in verschillende maten beschikbaar. Om mensen goed te informeren over deze mogelijkheden zijn diverse icons en interactie- elementen op maat ontwikkeld. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan subtiele animaties door de site heen voor tekst en afbeeldingen. Deze animaties dienen verschillende doelen: het doseren van informatie aan de gebruiker, het creëren van een bepaalde design uitstraling en het begeleiden van de blik van de bezoeker.

Extra aandacht is gegeven aan de werking van de site op tablets en smartphones. Het is van cruciaal belang dat de zowel de stijl, de animaties als de werking ook op mobiele apparaten intact blijft. Als je een productpagina bekijkt om een smartphone dan blijft bijvoorbeeld de koopknop altijd vast onderin het mobiele scherm staan, voor optimaal gebruiksgemak.

Omdat de producten van Nikki Amsterdam niet alleen te koop zijn via de webshop maar ook via een groot dealernetwerk is de site voorzien van een winkelzoeker waarmee je op diverse manieren kan inzoomen op jouw regio. Een interactieve Google Maps kaart (voorzien van een skin op maat die volledig in dezelfde kleurstelling is als de rest van de site) toont cirkels met een getal erin, dat de hoeveelheid verkooppunten aangeeft binnen die cirkel. Als je erop klikt dan zoom je verder in op die regio en zie je de individuele locaties. Maar je kan ook je postcode of woonplaats invoeren en het systeem toont snel de juiste verkooppunten.

Wil jij ook je webshop voorzien van een eigenzinnige moderne vormgeving op basis van WooCommerce maar heb je geen idee waar je zou moeten beginnen? Neem dan eens contact ons op, wij kunnen je ongetwijfeld verder helpen.