Koole
Koole - Case

Een tweetalige aanpasbare quiz voor Koole Terminals

Het internationale transportbedrijf Koole was op zoek naar een informele manier om gemakkelijk de veiligheidsvoorschriften en Corona kennis van hun personeel te beoordelen, te testen en te meten. Wij ontwikkelden samen met Webcontent een tweetalige quiz die alle medewerkers moesten voltooien voorafgaand aan hun jaarlijkse Safety Day. Op deze dag worden de uitslagen van de quiz beoordeeld en gedeeld met de hele organisatie.

Koole is een internationaal opslag en transportbedrijf met verschillende locaties in verschillende delen van de wereld. Een bedrijf van deze grootte heeft een hoop veiligheidsvoorschriften die gecommuniceerd moeten worden naar werknemers en vervolgens op een bepaalde manier getest moeten worden. Onze partner van het eerste uur Nikaj Eijk van Web Content benaderde ons met de vraag om wij hem konden ondersteunen bij de technische realisatie van de quiz en dit in te richten voor dit internationale bedrijf. 

Het idee - een online multiple choice quiz in twee talen.

Door het grote aantal verschillende locaties en dus werknemers op verschillende plekken op de wereld werd het idee om een meertalige safety quiz te creëren om intern een beeld te krijgen van de kennis van de werknemers. Jaarlijks wordt bij Koole een Safety day georganiseerd en deze quiz moest voorafgaand deze dag een indicator zijn van de kennis van alle werknemers. De quiz moest kunnen worden afgenomen per afdeling om zo te zien welke afdelingen de meeste of minste kennis had. Als individuele medewerker ontvang je achteraf een overzicht van je behaalde resultaat en de directie kan per medewerker en per afdeling de behaalde scores inzien. De best presterende medewerker en afdeling ontvangt eeuwige roem.

Realisatie

De safety quiz website voor Koole is gebouwd op basis van Wordpress. De omgeving van Wordpress is enorm flexibel en dit past goed bij het project. De safety quiz kan ingericht worden door de eigenaar zelf en dit betekent dat de quiz dus altijd up to date kan blijven. Je kunt een nieuwe quiz maken, vragen beheren, antwoorden aanmaken en resultaten van de quiz monitoren. Dit was in de coronatijd nog belangrijker aangezien verschillende maatregelen van de overheid ervoor zorgden dat sommige regels strenger werden of veranderden en dit moest duidelijk gecommuniceerd worden. De werknemer die de quiz maakt krijgt via de mail een individuele score toegestuurd van zijn eigen quiz en hoort op de safety day het gemiddelde cijfer van zijn of haar specifieke afdeling binnen Koole.

De website moest toegankelijk zijn voor elke werknemers ongeacht het apparaat dat werd gebruikt. De Safety Quiz is een volledig responsive website die geoptimaliseerd is om op elk apparaat perfect te functioneren. Het was specifiek belangrijk dat de quiz makkelijk te maken was op een telefoon en hier is het design ook voor ingericht.

Wij kijken tevreden terug op de samenwerking met Koole Terminals en Nikaj en kijken uit naar de volgende Safety day van Koole! Als je na het lezen van deze case een toepassing ziet voor een eigen quiz op maat, bijvoorbeeld voor het testen van procedures en kennis binnen je organisatie dan is een dergelijke quiz wellicht een mooie optie. Neem gerust contact op, wij kunnen je zeker helpen!