EQfit
EQfit - Case

De betrouwbaarheid van deze ploeg moest de site uitstralen

Hoge kwaliteit en vertrouwen; dat moest de nieuwe website van EQfit uitstralen. Deze uitdaging gingen wij graag aan voor één van onze vaste klanten. EQfit biedt trainingen aan op het gebied van emotionele intelligentie. Om het aanbod en de methode van EQfit duidelijk naar voren te laten komen, zijn wij begonnen met wireframen . Hierdoor werden de structuur en de essentie van de website meteen zichtbaar.

Nadat wij alle feedback van de klant verwerkt hadden zijn wij begonnen met het neerzetten van een stijl voor de website. Omdat wij ook het logo eerder hadden ontworpen konden wij goed doorwerken op de strategie die wij daarmee hadden bepaald. De kleuren die gebruikt moesten worden waren duidelijk en bepaald op basis van wat de website moest gaan uitstralen. Het doel van de website was potentiele gebruikers van de diensten van EQfit te informeren maar tegelijk ook potentiele trainers aantrekken voor de "olievlek" die EQfit wilt gaan creëren.

Nadat het concept helemaal naar tevredenheid was afgerond en de werkgebieden goed aangeschreven werden door het ontwerp zijn wij doorgegaan met het bouwen van de website in ons maatwerk CMS. Tijdens het responsive maken van de website hebben wij ervoor gezorgd dat alle pagina's op elk mogelijk apparaat zo optimaal mogelijk wordt weergegeven. Kijk je op een mobiele telefoon krijg je de website anders te zien dan op een desktop maar altijd zo optimaal mogelijk waardoor de conversie naar contactmomenten zo hoog mogelijk is. Omdat de website gericht moest zijn op de toekomst hebben wij een bijzonder linkerzijmenu gebruikt welke altijd in beeld staat op computerschermen wat er ook weer voor zorgt dat je zo snel mogelijk op de plek in de site komt waar je de gewenste informatie vindt.

De website van EQfit moest vertrouwen uitstralen, dit is door naast veel blauw te gebruiken ook gebeurd door de implementatie van een trainerstechniek waarmee je alle trainers kan zien en de trainers een eigen persoonlijke pagina hebben waar zij hun motivatie en visie kunnen delen met de websitebezoekers. De ingebouwde tickertape waar de mooie namen worden getoond die EQfit heeft bediend de afgelopen tijd moet ook bijdragen aan het vertrouwen wat de website moet uitstralen.
Omdat EQfit een zo groot mogelijke doelgroep wilde aanspreken hebben wij ervoor gekozen om de website van hen ook in het Engels beschikbaar te maken. Met een simpele taalswitch kan er gekozen worden om de informatie in het Engels te lezen.