Drinkwijzer
Drinkwijzer - Case

Over alcoholgebruik leren op een speelse manier op Drinkwijzer

Met het moederbedrijf van Drinkwijzer, SpiritsNL, zijn wij op zoek gegaan naar een manier om op een makkelijke en speelse manier online mensen te leren over het gebruik van alcohol, de effecten hiervan op het lichaam en de geest en juiste manieren om alcohol te nuttigen.

Opdrachtgever:

Drinkwijzer

Oplevering

Mei 2020

Bekijk de livesite

Het idee en de uitdaging

Een website bouwen om uitleg te geven over alcoholgebruik klinkt simpel, maar als je dit moet doen voor SpiritsNL, de branchevereniging van importeurs en producenten van gedistilleerde dranken in Nederland die gezamenlijk rond de 85 tot 90 procent van de totale Nederlandse markt voor gedistilleerd bestrijken wordt het toch wat ingewikkelder. Drinkwijzer moest een website worden die voor iedereen in Nederland toegankelijk is, makkelijk in gebruik is en een moderne look heeft.

De realisatie 

Drinkwijzer is een overzichtelijke website geworden met verschillende navigatieknoppen die je door de website heen leiden. Het belangrijkste punt van de website was dat de informatie duidelijk overkwam op de gebruiker en hier is de website dan ook op ingesteld. De knoppen geven duidelijk aan waar je heen wordt geleid en de teksten op de website zijn goed leesbaar om de toegankelijkheid te verhogen.

De hele website heeft een uniforme opmaak om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de gebruiker om te vinden wat hij of zij zoekt. Ook hebben wij op de website buttons naar de socials van SpiritsNL aangezien deze de website beheren.

Als jij meer wilt weten over het gebruik van alcohol en alles wat hier mee te maken heeft, is Drinkwijzer dus de plaats om te zijn!