Drinks&Gifts
Drinks&Gifts - Case

Shopware 6 webshop voor Drinks&Gifts met groeimogelijkheden

Onlangs hebben wij voor de modernste slijterij van de Zaanstreek een nieuwe webshop ontwikkeld. Drinks&Gifts is dé slijterij voor al uw speciaal bieren, wijnen en andere dranken. De nieuwe webshop gecreëerd met Shopware 6 voorziet van alle gemakken voor de gebruiker en eigenaar.

Als je eraan denkt om een bijzondere fles drank te halen om wat te vieren, een mooie fles wijn cadeau te geven of een nieuw speciaal biertje wilt uitproberen denk je in de Zaanstreek meteen aan Drinks & Gifts. Jolanda Buhrs kwam voor het eerst met ons in contact toen ze een Masterclass bij ons volgde. Zij is de eigenaresse van Drinks & Gifts in Krommenie, de modernste slijterij van de Zaanstreek en meermaals genomineerd voor de beste zelfstandige slijter van Nederland en bekroond tot meest innovatieve ondernemer.

Hierbij hoort natuurlijk een webshop die dit uitstraalt, maar de eerdere shop van Jolanda had zijn limieten bijna bereikt en werkte niet optimaal samen met haar nieuwe kassasysteem. Daarom was ze op zoek naar een bedrijf dat voor haar een nieuwe moderne en  gebruiksvriendelijke webshop kon bouwen en dit is waar Miller Digital insprong.

Het idee

Dit project bracht een aantal specifieke uitdagingen met zich mee. Drinks & Gifts is een slijterij met een enorm assortiment wat zowel online als in de winkel verkocht wordt. De webshop moest volledig geïntegreerd zijn met het nieuwe kassasysteem om het gebruiksgemak te vergroten. Drinks & Gifts heeft dagelijks te maken met nieuwe producten die ingevoerd moeten worden in het kassasysteem en vervolgens in de webshop getoond moeten worden. Ook moesten de labels voor verzending van producten makkelijk georganiseerd en uitgeprint kunnen worden. De nieuwe shop moest dus mee kunnen groeien met de winkel en voor meer inspiratie en beleving zorgen. Het gemak voor de klant moest ook vergroot worden en hier moest onder andere een geavanceerd filtersysteem voor gaan zorgen. Drinks & Gifts organiseert daarnaast bijzondere proeverijen en wilde op de webshop een manier hebben om die te kunnen uitlichten en je de mogelijkheid te bieden om  je gemakkelijk in te kunnen schrijven voor een proeverij.

Realisatie

Wij dachten meteen aan het nieuwe Shopware 6. Dit is een volledig e-commerce systeem met meer flexibiliteit en minder complexiteit in één. Dit nieuwe systeem maakte het mogelijk om het nieuwe kassasysteem naadloos te koppelen aan de webshop en live voorraden te tonen en in de winkel producten in te kunnen voeren. Jolanda is ook zeer actief op sociale media met Drinks & Gifts en de geïntegreerde sales channels waar Shopware 6 over beschikt bieden haar in de toekomst diverse mogelijkheden om het assortiment verder te tonen op social media.

Door het grote assortiment zijn de orders die online binnenkomen voor verzending erg specifiek en samen met onze partner SendCloud hebben we een systeem ingericht waar gemakkelijk labels uitgeprint worden voor verzending. Het assortiment van Drinks & Gifts is enorm en het filtersysteem voor de producten is hiervoor volledig geoptimaliseerd. De filtermogelijkheden zijn enorm uitgebreid met ondere andere merk, categorie, regio, inhoud tot zelfs druifsoort aan toe! Voor de proeverijen is een speciale pagina aangemaakt met een inschrijfmogelijkheid.

De vormgeving was ook een belangrijk punt. De webshop moest de stijl van Drinks & Gifts uitstralen en prettig zijn voor het oog. De enorme flexibiliteit van het pakket zorgt ervoor dat Jolanda zelf ook bijvoorbeeld banners en acties kan toevoegen en verwijderen van de shop zonder dat ze onze hulp nodig heeft.

De webshop van Drinks & Gifts staat live en wij kijken positief uit naar de toekomst van deze samenwerking. Wij kijken er naar uit om in de toekomst nieuwe en innovatieve functies toe te voegen en talloze andere mogelijkheden te ontdekken samen met Drinks & Gifts.