01
jun
2017
Miller Digital blog - E-commerce

Met Wordpress als CMS-systeem is alles mogelijk

Wordpress is een toegankelijk voor iedereen en de beschikbare software, thema’s en plugins maken het mogelijk om elke website helemaal in te richten zoals jij wilt. Er zijn heel veel mogelijkheden met Wordpress als CMS-syteem, maar ken jij alle voordelen hiervan al?

Beheerbaarheid

Een van de belangrijkste reden om voor een Wordpress website te kiezen, is omdat het systeem erg gebruiksvriendelijk is. Het is mogelijk om zelf eenvoudig je website te beheren en je kan hier snel mee leren werken. Hierdoor ben je zelf in staat om de content op je website aan te passen op de altijd veranderende behoefte van je bezoekers. Zo blijft je site altijd up-to-date.

Open source & Community

Wordpress is een open-source CMS-systeem en dat betekent dat het voor iedereen toegankelijk en ook mogelijk is om mee te werken. Hierdoor bestaat er een grote Wordpress Community waarbij wereldwijd verschillende ontwikkelaars dagelijks werken om de software te verbeteren. Hiervoor worden regelmatig nieuwe plugins en thema’s ontworpen. Zo kun jij regelmatig je website vernieuwen. Veel van deze plugins en thema’s zijn gratis te gebruiken, maar het komt ook voor dat er wel om een vergoeding gevraagd wordt.

Plugins

Er zijn ook veel plugins te gebruiken die ervoor zorgen dat jij je website kunt verbeteren. Denk hierbij aan plugins die ervoor zorgen dat jouw zoekresultaten in jouw zoekfunctie veel beter passen bij de gebruikte zoektermen op jouw site. Om op social media meer aanwezig te zijn, is het belangrijk dat bezoekers gemakkelijk content van jouw website kunnen delen. Met behulp van plugins zoals Shareaholic is dit mogelijk en kunnen bezoekers ook gemakkelijk je social media kanalen volgen. Ook als jij gebruik wilt maken van meerdere talen op je site zijn er verschillende vertalingsplugins beschikbaar. Zo is er voor bijna elk onderdeel of probleem een geschikte plugin te vinden.

Thema’s

Een thema is eigenlijk het uiterlijk van je website dat is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Er zijn honderden thema’s beschikbaar om te gebruiken voor jouw Wordpress website. Veel zijn gratis te gebruiken en anders tegen een betaling. Daarnaast is het ook mogelijk om volledige maatwerk templates te bouwen. Door het ontwerp, de technieken en de software op maat te maken kan de perfecte uitstraling ontworpen worden. Op deze manier wordt ook voorkomen dat onnodige functies op je site gebruikt worden. Dit zorgt er vaak voor dat maatwerk sites sneller functioneren waardoor ze hoger in de zoekresultaten kunnen verschijnen. Een maatwerk website is zonder de benodigde technische kennis niet zelf te realiseren. Onze professionals helpen je hier graag bij, zodat jij altijd de ideale uitstraling krijgt die bij jouw website past.

Zoekmachines

Zoekmachines zoals Google streven ernaar om zo veel mogelijk in de behoefte van hun gebruikers te voorzien. Dit doen zij door passende websites te vinden bij hun zoekopdrachten, maar ook door websites te tonen waarbij er gestreefd wordt naar een optimale gebruikerservaring. Wordpress websites staan hier vaak bekend om en worden daardoor beloond door hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

Waar moet je op letten?

Ondanks dat Wordpress veel mogelijkheden heeft en toegankelijk is voor iedereen, zijn er toch een aantal valkuilen. Door hiervan goed op de hoogte zijn, voorkom je nare verrassingen.

Updates

Het feit dat Wordpress een open source CMS-systeem is, neemt ook een aantal nadelen met zich mee. Doordat er dagelijks wordt gewerkt aan nieuwe plugins en updates, betekent dit ook dat je dit continu in de gaten moet houden. Misschien zitten er belangrijke updates voor jouw website tussen waar je graag gebruik van maakt. Toch betekent dit niet dat deze updates ook gelijk goed functioneren met jouw website. Dit kan komen wanneer een update niet samen kan functioneren met bijvoorbeeld een bestaande plugin op jouw website. Of wanneer een nieuwe veiligheidsupdate niet functioneert met bestaande technieken op jouw website. Hierdoor kan jouw site niet meer goed functioneren en dit soort problemen zijn niet eenvoudig zelf op te lossen.

Hackers

Doordat Wordpress zoveel gebruikers heeft, is het ook een groot doel voor hackers. Zij proberen continu een lek in jouw website te vinden, waardoor zij deze kunnen overnemen. Hierdoor kunnen zij kwaadwillige acties uitvoeren zoals het versturen van spam naar jouw klanten en zo veel mogelijk gegevens verkrijgen. Ook kunnen zij jouw hele website uit de lucht halen of andere content op jouw site plaatsen. Dit zijn allemaal vervelende situaties die voorkomen kunnen worden door jouw website goed te onderhouden en up-to-date te houden.

Waarom Wordpress bij Miller Digital?

Wordpress is inderdaad zelf eenvoudig te beheren, maar voor echte professionele websites en resultaten, komen wij om de hoek kijken. Bij Miller Digital zijn onze experts gespecialiseerd in het maken van maatwerk Wordpress websites die volledig voldoen aan al jouw wensen en behoeften.

Samen gaan wij jouw doel realiseren en denken wij mee in jouw strategie om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep bereikt wordt. Wij kunnen een totaalpakket aan diensten aanbieden waarbij wij niet alleen een maatwerk website voor jouw bouwen, maar ook zorgen voor goed onderhoud en kwalitatieve hosting. Zo kun jij je volledig concentreren op het doel van je website en zorgen wij ervoor dat deze altijd snel en goed werkt.

Wordpress-training

Vind jij het toch nog lastig om met Wordpress te werken? Ook hierbij kunnen wij jou natuurlijk ondersteunen. Met onze Wordpress-trainingen zorgen wij ervoor dat jij helemaal je weg kunt vinden in dit CMS-systeem. Zo kun jij altijd ervoor zorgen dat de juiste content op de juiste plek staat.

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Je kunt ons altijd bellen of kom gelijk gezellig langs op ons kantoor in Wormerveer. Onze koffie en ideeën staan altijd voor je klaar.

Is dit artikel interessant voor je? Lees meer gerelateerde artikelen
CMS systemen Responsive SEO WordPress