01
nov
2018
Miller Digital blog - E-commerce

Hoe richt je productbeoordelingen goed en gratis in binnen je WooCommerce webshop?

Voor eigenaren van een webshop is het verkopen van een goed product essentieel. Een goed product verkoopt zichzelf tenslotte. Wil je het totale aantal sales verhogen? En de producten die het iets minder goed doen op je webshop ook een extra boost geven? Door productbeoordelingen op je website in te stellen kunnen klanten laten weten hoe zij het product ervaren. Dit werkt positief op het beslissingsproces van bestaande klanten maar nog meer bij nieuwe klanten die onbekend zijn met jouw bedrijf of product. Lees in dit blog hoe je deze toepassing eenvoudig zelf kunt instellen op WooCommerce webshops.

Productbeoordelingen, reviews, reacties, productwaarderingen, ze hebben allemaal hetzelfde doel: je wilt dat tevreden bezoekers laten weten hoe goed je product is. Bezoekers van je webshop zijn in veel gevallen op zoek naar een specifiek product. De kans is groot dat zij op meerdere websites kijken om een vergelijking te maken met een soortgelijk product. Het internet maakt dit zoekproces makkelijker voor de koper. De koper gaat via de zoekmachine in een aantal minuten langs verschillende aanbieders van hetzelfde product. Dankzij het internet en het enorme productaanbod is het vanzelfsprekend geworden dat er merkconcurrentie plaatsvindt. Productbeoordelingen ondersteunen jouw webshop en bieden onbekende, nieuwe bezoekers een steuntje in de rug. Iedere nieuwe bezoeker kan na het activeren van productreviews zien dat het om een goed product en een betrouwbare aanbieder gaat.

Algemene instelling van reacties

Als je voor alle producten in je webshop de optie voor productbeoordelingen wilt instellen, dan kan dit met reacties en reviews (sterrensysteem). Voor het toestaan van reacties op producten van klanten doe je het volgende:

  1. Ga in Wordpress naar Producten in je webshop. Selecteer dan alle producten in de shop.
  2. Ga dan naar het balkje met Acties en kies Bewerken. Klik op Uitvoeren. Er opent zich een nieuw scherm.
  3. Ga dan naar het balkje met Reacties en kies toestaan.

Het plaatsen/weergeven van sterren bij alle producten

  1. Ga naar Producten en vervolgens Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Producten.
  3. Kijk bij Reviews ‘’Activeer beoordelingen bij reviews’’ het vierkantje aan voor een vinkje.

Per product reacties instellen

Het is mogelijk dat je voor bepaalde producten de productbeoordelingen wilt aanzetten. Als je veel vragen krijgt over een product of veel paginabezoeken, maar weinig aankopen kan een productbeoordeling positief bijdragen. Zo stel je reacties in per product:

  1. Ga in Wordpress naar het product in je webshop. Ga dan naar Product bewerken.
  2. Ga dan naar de product eigenschappen sectie en vervolgens naar Geavanceerd.
  3. Vink naast Reviews activeren het vierkantje aan.

Door reacties en productbeoordelingen toe te staan kan je eenvoudig de conversie op productpagina’s verhogen door het vertrouwen wat je hiermee uitstraalt. WooCommerce biedt ook de mogelijkheid om producten met hoge reviews te tonen op bijvoorbeeld de voorpagina van je webshop. Bezoekers kunnen dan nog sneller de aankoop doen. Heb je hulp nodig bij het instellen van de productbeoordelingen of andere mogelijkheden die WooCommerce biedt? Bel dan Remco even en hij helpt je graag verder.

Is dit artikel interessant voor je? Lees meer gerelateerde artikelen