14
sep
2017
Miller Digital blog - Online strategie

Geef je e-mail een 'personal touch'

Saai en onaantrekkelijk, een email van klanten of partners waarvan het lijkt dat de mail gewoon wordt afgekapt. Dat kan natuurlijk subtieler en veel aantrekkelijker. Weg met die saaie groet onderaan de mail en hallo strakke e-mail handtekening.

Geef je e-mail een 'personal touch' en laat zien wie je bent als bedrijf. In een e-mail handtekening staat de informatie die je normaal gesproken onderaan de mail zou communiceren, bestaande uit een telefoonnummer, e-mailadres, website, e.d. maar dan in een strak jasje die helemaal past bij het identiteit van jou bedrijf. Hierdoor is de afsluiting van iedere mail functioneel en straalt het professionaliteit uit.

In het algemeen heb je 3 opties voor e-mail handtekeningen:

  • een afbeelding
  • een html handtekening
  • een responsive html handtekening

Een afbeelding als handtekening is de meest eenvoudige oplossing, en ook de meest voordelige. We zijn bij het maken van een afbeelding niet geremd door beperkingen qua lettertypes etcetera, dus we kunnen iets maken dat precies bij je huisstijl past. Overweeg ook eens om een pasfoto van jezelf of je medewerkers in de handtekening te verwerken voor een persoonlijkere uitstraling. Het nadeel van een afbeelding is dat hij op een mobiele telefoon geschaald wordt of matig wordt weergegeven.

Hiervoor is een html handtekening een betere oplossing, die scheidt namelijk de afbeelding van de tekst, waardoor de tekst (email adres, je naam enzovoorts) goed leesbaar blijft. Een bijkomend voordeel hiervan is dat we de tekstonderdelen ook klikbaar kunnen maken, waardoor je meteen kan klikken op een telefoonnummer of e-mail link. Het nadeel van een gewone html handtekening is dat hij zich niet automatisch aanpast en optimaliseert voor gebruik smartphones.

Om dat probleem te tackelen bieden we tegenwoordig responsive html handtekeningen aan, die zich volledig optimaliseren voor weergave op smartphones. Deze oplossing is met het oog op de toekomst en het gebruiksgemak van je relatie het mooist, maar is ook het meest kostbaar. Daarnaast ondersteunt nog niet ieder mailprogramma alle eigenschappen hiervan, dus op bepaalde oude smartphones kan de weergave licht afwijken van het oorspronkelijke ontwerp.

Is dit artikel interessant voor je? Lees meer gerelateerde artikelen
Technische ontwikkelingen