Shopware
Het webshop systeem voor B2B en B2C

Shopware CMS

Ben je je al enige tijd aan het oriënteren op een passende CMS-oplossing voor jouw online shop? Je zoekt een CMS waarin je een webshop kunt laten bouwen die aan alle eisen klanten gebruikerseisen voldoet, voor het maximale resultaat. Zoals jij als geen ander weet: er zijn zoveel CMS-systemen dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Maar jij zoekt niet zomaar een CMS-systeem, je zoekt een krachtige e-commerce oplossing om jouw webshop naar het volgende niveau te tillen. Ontdek de voordelen van Shopware voor B2B en voor B2C in deze blog en vergelijk het direct met andere CMS-systemen.

shopware webshop

Wat is Shopware precies?

Shopware is gebruiksvriendelijke software die het kopen van producten vergemakkelijkt voor meer online verkopen. Tegelijkertijd biedt het eindeloze integratiemogelijkheden om jouw processen efficiënter te maken. Shopware is een bewezen e-commerce oplossing op een krachtig open-source platform. Het is groot geworden in Duitsland, dat bekend staat om zijn efficiëntie. Alleen al in Europa gebruiken 85.000 bedrijven Shopware, waaronder wereldmerken als L’Oréal en Haribo. Dat is niet zonder reden. Shopware is geoptimaliseerd voor grote hoeveelheden producten. Sommige platforms zijn bij 1000 producten al traag. Deze softwaretoepassing kan zich meten aan Magento en is gemakkelijk uit te breiden. Shopware biedt vele extra’s, zoals een ingebouwd cachingsysteem dat zorgt dat je webshop erg snel is. Dit is niet alleen goed voor de gebruikerservaring, maar ook voor je SEO-positie. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf landingspagina’s in te richten: een enorm waardevolle feature voor marketeers.

Shopware marketing

Marketing met een Shopware webshop

Hoe goed een webshop ook is, zonder sterke marketing bereikt het nooit zijn volledige potentieel. Het Shopware CMS beschikt over uiteenlopende marketingmogelijkheden, zoals Customer Streams. Hiermee breng je snel en duidelijk het bezoek- en shopgedrag in beeld. Daarnaast beschikt Shopware over Product Streams, waarmee je een unieke samenstelling van producten presenteert voor bijvoorbeeld een landingspagina. Met Shopping Worlds maak je binnen no-time een interactieve landingspagina, zonder enige kennis van HTML of CSS. Zo maak je eenvoudig themapagina’s en neem je bezoekers mee in jouw wereld van producten.

Ook doelgerichte marketingacties zijn mogelijk met Shopware, zoals webshop-brede sales, gesegmenteerde kortingsacties en zelfs live shopping (tijdsgestuurde aanbiedingen).

Shopware beheer

beheer van een Shopware webshop

Het beheren van producten, bestellingen en pagina's doe je binnen Shopware op een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke manier. De webshopbeheerder vindt snel zijn weg in de beheeromgeving. Het bijwerken van een of meer producten, het uitzoeken van een bestelstatus, het aanmaken van een klantsegment of landingspagina: het is snel gedaan dankzij de intuïtieve vormgeving van het CMS. Ook beschikt Shopware over een slimme zoekfunctie, waardoor je nooit meer hoeft te wachten op het volledig laden van een lijst met productresultaten.

CMS Webshop Shopware

Integratie met bedrijfsprocessen

Als je veel business to business levert, is de Shopware B2B Suite een uitkomst. Je kunt dan je bedrijfsprocessen integreren met je webshop. Zo kun je bijvoorbeeld voor afnemers verschillende rollen aanmaken en vervolgens budgetlimieten en goedkeuringsflows instellen. Klantspecifieke prijsstellingen en herhaalbestellingen zijn makkelijk en snel in te richten. Prijsaanvragen handel je volledig geautomatiseerd af. De Shopware B2B Suite is gekoppeld aan een Shopware Enterprise-licentie waar je extra voor betaalt.

Standaard integratiemogelijkheden

Shopware kent eindeloze integratiemogelijkheden die standaard aanwezig zijn. Door een krachtige en uitbreidbare API-mogelijkheid is veel te koppelen voor maximale efficiëntie. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van je eigen kassasysteem, voorraadbeheersysteem of boekhoudpakket. Ook kun je door middel van (gratis en betaalde) plug-ins je eigen betaal- en verzendpartner aan je webshop koppelen. Shopware Professional Edition wordt geleverd met Pickware, een ERP- en voorraadbeheeroplossing, waarmee informatie door het hele bedrijf te gebruiken is.

Snelle lancering mogelijk

Dankzij de modulaire opbouw van het platform kom je snel tot een goede basis. Het is binnen Shopware zelfs mogelijk om meerdere shops, met allen een eigen domein, te beheren uit één centrale beheeromgeving. Hierdoor ga je met meerdere, soortgelijke webshops in één keer live.

whitepaper icon

Download nu de 20 voordelen van Shopware CMS

Bekijk nu waarom Shopware jouw nieuwe webshop CMS moet zijn.

In deze blog zijn al een aantal waardevolle voordelen van Shopware aan bod gekomen. Wil je graag alle voordelen van deze softwaretoepassing overzichtelijk onder elkaar bekijken?