Portfolio

Hulc De eerste goed werkende online tool voor linkbuilding

Na diverse vorige projecten die Miller Digital samen met Contany heeft opgepakt werden wij ook aan tafel geroepen voor deze online webapplicatie welke gebouwd is in het Django-framework welke is geschreven in Python. Het bijzondere aan dit project was dat het idee van Hulc vernieuwend in de markt was en dat de deadlines erg strak waren. Hulc moest de eerste goede partij op het net zijn die deze diensten aanbood. Wij denken dat het gelukt is!

Al langere tijd merkt contentbureau Contany.nl een groeiende vraag naar kwalitatieve externe content. Vooral bloggers zijn populair bij online marketeers, maar relevante bloggers vinden en contracteren is moeizaam en tijdrovend. Zo ontstond bij het Contany het idee om een onafhankelijk online platform te ontwikkelen waar vraag en aanbod samenkomen.


In de brainstorm fase hebben wij zeer uitvoerig met Contany overlegd gehad en hun ideeën en wensen aangehoord. Samen met onze technische expertise is daar een briefing uitgekomen die wij hebben verwerkt in een Adobe Experience Design interactief prototype welke als basis zou dienen voor dit project. Door dit prototype kon er vroegtijdig feedback worden geleverd voordat er werkelijk werd gebouwd. Met behulp van dit prototype kwam ook duidelijk naar voor welke functies in de MVP (minimum viable product) verwerkt moesten zijn. Een MVP is feitelijk een simpele versie die alleen de basisfuncties bevat en als basis zal dienen voor de volgende versies. Wij hebben dit platform vanaf nul opgebouwd als maatwerk applicatie in Django zodat we een supersnelle werking konden garanderen, het systeem goed schaalbaar is en de ontwikkeltijd relatief beperkt bleef.


Wat Hulc bijzonder maakt is dat de bloggers en influencers zelf bepalen wat ze aanbieden en wat ze hiervoor vragen, de winst voor Contany zit in de bemiddeling tussen de partijen. De klant die zijn campagne op het platform van Hulc plaats bepaald zelf met wie hij in zee gaat en voor welke prijs.

Duidelijke briefing van een potentiƫle klant waar je als blogger een aanbieding op kan doen

Nadat je een campagne hebt toegevoegd aan het platform gaat het systeem volautomatisch zoeken naar matches welke passen bij jouw zoekvraag. Deze bloggers en influencers krijgen hiervan een melding en zijn vrij om een aanbieding te doen via het platform van Hulc. Omdat Contany wilde proberen om zo min mogelijk handmatig te hoeven doen in deze tool hebben wij vrijwel alles dicht geautomatiseerd. Alle mails worden automatisch verstuurd, deals worden onderling gesloten zonder dat Contany hierbij betrokken is. Nadat een deal is gesloten wordt de factuur automatisch aangemaakt en de betaling wordt gedaan aan Contany. Hierdoor is de blogger altijd gegarandeerd van betaling voor de opdracht.


Een paar weken na de livegang telt het systeem al ruim tweehonderdvijftig bloggers in allerlei categorieën, zodat iedere aanvraag bediend kan worden. Maar de ambitie van Hulc ligt veel hoger en daarom zullen Miller Digital en Contany de komende paar maanden nog veel samen oppakken voor dit project om de gestelde doelstellingen te realiseren.

Meer weten over dit project?

Of over een eigen project dat je overweegt te starten? Neem dan contact op met Fidel Lopes:

Referenties

Contactformulier

Bedankt voor uw bericht. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met uw opgenomen.

Contactgegevens

Vacatures